Novinky

27.06.2009 11:53

Češi a nadváha

V České republice má problémy s nadváhou každý druhý člověk, což je více než 5 miliónů lidí. Česká republika se v počtu obézních propracovala na přední místo v celé Evropě. Tento problém skutečně narůstá. 21 % mužů a 31 % žen je obézních. Mnozí z nich si neuvědomují, že se stoupající tělesnou hmotností jsou spojena závažná zdravotní rizika jako je cukrovka, srdečně-cévní onemocnění, problémy s...

Celý článek

—————

27.06.2009 11:43

Světový problém - nadváha

Na celém světě je přibližně 1,6 miliardy dospělých trpících nadváhou, 400 miliónů z nich se považuje za obézní. Současná moderní strava se typicky skládá z polotovarů a jiných potravin s vysokých obsahem tuku a soli, často bez obsahu nezbytných živin, takže výběr potravin nebývá obvykle tím nejvhodnějším. Dalším faktorem bývá sedavý způsob života, který je zcela běžný s současné moderní...

Celý článek

—————

27.06.2009 09:10

Protein a redukce váhy

Podle nejnovějších výzkumů právě příjem proteinu hraje klíčovou roli v tom, jak se člověk cítí a jakou má váhu. Protein v první řadě vyživuje svalovou hmotu, která pokud je dobře vyživena, tak je hutná a spaluje mnohem více kalorí. V praxi to znamená, že má člověk lepší matabolismus, lépe spaluje tuky a může jíst více bez toho, že by přibral. Druhá klíčová věc, že doslova reguluje pocit hladu....

Celý článek

—————

25.06.2009 16:17

Správné stravování

Správné stravování v kombinaci s našimi produkty Vás posunou o velký krok dopředu ve snižování Vaší váhy. Pakliže k Vašemu programu ještě přidáte nějaký pohyb, ať už je to jen práce na zahrádce, proces hubnutí se ještě zefektivní. Výhodou našich programů je, že nemusíte držet drastické diety a neustále přemýšlet o tom, co sníte. Výsledek je zaručen.

Celý článek

—————


Kontakt

Kamila Ferancová





+420 603 753 564


Nedostatek vlákniny

Nedostatek vlákniny ve stravě zvyšuje riziko chronické zácpy, vnitřní kýly, mnohočetných střevních výchlipek i rakoviny tlustého střeva. Vláknina zahrnuje soubor zčásti nebo zcela nestravitelných látek - pektin, celulózu, hemicelulózu, lignin - obsažených v potravinách rostlinného původu. Přesto, jak prokázaly celosvětové výzkumy, je vláknina ve výživě člověka naprosto nezbytná a pro jeho zdraví velmi důležitá. Soubor uvedených složek vlákniny je různě zastoupen v ovoci, zelenině a bramborech, také však v luštěninách a povrchových vrstvách obilného zrna. Je proto nutné zařazovat do našeho jídelníčku tyto potraviny vyváženě. Součástí našich programů pro redukci váhy jsou také tablety s obsahem vlákniny a rostlinných složek. Tyto tablety obsahují rozpustnou vlákninu, která napomáhá hladkému průchodu potravy zažívacím ústrojím a podporuje eliminaci odpadových látek a toxinů, tím snižuje riziko výskytu již zmiňovaných nemocí.